گزارش صعود قله کهار

گزارش صعود قله کهار

تاریخ برگزاری: ۲۲ مرداد ۱۴۰۰
سرپرست برنامه: هادی سرور
نفرات شرکت کننده: آقایان: علیرضا شاهی ، رضا روان خواه ، مهدی برزگر ، داود قاسمی ، یونس قادری نژاد
بانوان: هليا مشهدي ، طیبه امینی ، نیوشا لطیفی ، سیده فرشته زمانی ، رویا دودانگه ، مهسا خرمی
تنظیم و نوشتن گزارش: رضا روان خواه

شرح گزارش برنامه

در رابطه با قله : قلل دوگانه کهار و ناز واقع در حاشیه شرقی منطقه البرز غربی و در امتداد رودخانه کرج، مرز طبیعی کوهستان طالقان و ساو جبلاغ و آسارا محسوب می‌شوند . کهار، کوه بزرگ و مرتفعی است که از سمت شمال شرق توسط گردنه سیرابشم به قلل هفت خوانی و کرچان و از سمت غرب به قلل ناز و وارکش متصل می‌گردد و از شمال به آبادی‌های گرآب و گته ده طالقان و از سمت جنوب به آبادی‌های کلوان و کلها محدود می‌شود. قلل کهار و ناز به ارتفاع 4050 و 4108 در منطقه‌ البرز غربی‌ واقع شده‌اند. این قلل به طور طبیعی جدا کننده دره جاده چالوس و طالقان می‌باشد.
جبهه شمالی قله کهار(کاهار) و خط الراس غربی آن کاملا مشرف به منطقه طالقان است و جبهه  شمالی خط الراس شرقی آن مشرف به گردنه عسلک و دره‌های آزادبر و کهنه ده می‌باشد که در نهایت به روستای گچسر ختم می‌شود.در جبهه جنوبی کهار و ناز دو جانپناه وجود دارد. جانپناه قله ناز موسوم  به سیادر در ارتفاع 2900 و جانپناه کهار در ارتفاع 3400 متری قرار گرفته است.
همچنین در مسیر جنوبی قلل کرچان و کلاش ویا  جانپناهی مخروبه موسوم به کامک وجود دارد.
مسیر دسترسی به قله:
در جاده کرج – چالوس بعد از پل خواب وارد جاده آسفالته روستای کلوان شده و پس از عبور از کوچه باغ‌ها و پل رودخانه به مسیر مالرو و ابتدای یال اصلی قله می‌رسیم. جهت مسیر اصلی شمال غربی می‌باشد و با شیبی ملایم ارتفاع می‌گیریم. در ارتفاع 3200 متری جان‌پناه کاهار که جایگاه مناسبی برای استراحت و شبمانی در زمستان می‌باشد قرار دارد. در نزدیکی جان‌پناه چشمه‌ای فصلی جاری می‌باشد. بعد از جان‌پناه شیب مسیر بیشتر شده و تا یال گرزه نو پیش می‌رویم. بعد از آخرین شیب به فضای مسطحی می‌رسیم که هوای سرد همراه با باد شدید آن نقطه زبان زد کوهنوردان می‌باشد و سپس به قله می‌رسیم. بر روی قله سطح مسطحی وجود دارد که بیشتر برای شبمانی در تابستان مناسب است ولی در زمستان باوجود وزش بادهای سنگین که ممکن است باعث پارگی چادر شود توصیه نمیشه.
چشم‌انداز قله:
مناظر باشکوهی از قلل دماوند (بام ایران) در جهت جنوب شرقی، آزاد کوه (شاهزاده کج گردن) در جهت شرق، منطقه علم‌کوه در جهت شمال غربی، شاه البرز و کوهستان توچال در جهت جنوب در دیدرس می‌باشند.
درباره روستای کلوان:
روستایی واقع در دهستان آدران از توابع بخش آسارا شهرستان کرج در استان البرز است. اهالی کلوان اکثراً کشاورز و دامدار می‌باشند. این روستا آب و هوایی بهتر و غیرقابل مقایسه‌ای نسبت به روستاهای همجوار خودش دارد و چون آخرین روستا واقع شده منبع پخش آب منطقه است و هرساله میزبان کوهنوردان داخلی و خارجی بی‌شماری است که معروف‌ترین این کوه‌ها دو قله‌ی سر به فلک کشیده و بسیار زیبای ناز و کاهار است که جزء معروف‌ترین کوه‌های کرج می‌باشد. فاصله تقریبی کلوان تا تهران ۷۰ کیلومتر است.
وضعیت  جوی در روز اجرای برنامه:
- آسمان صاف و آفتابی، همراه با لکه‌های ابر
- دمای هوای قله با وزش باد 15 تا 20 کیلومتر بر ساعت که لحظاتی سرعت وزش باد به ۴۰ کیلومتر هم رسید دمای لمسی در طول پیمایش بین ۱۰ تا ۱۹ درجه اندازه گیری شد
وضعیت آب در منطقه:
در زمستان فقط در روستا و در تابستان چند چشمه در مسیر وجود دارد.
وضعیت آنتن دهی تلفن همراه:
در ابتدای مسیر و هنگام عبور از جاده منتهی به روستا آنتن دهی مناسبی وجود ندارد ولی در ارتفاع بالاتر آنتن دهی بهتر می‌شود.


شرح برنامه: 
بامداد جمعه راس ساعت ۴:۳۰ دقیقه بامداد با یکدستگاه مینیباس به سمت روستای کلوان با موقعیت توضیح داده شده حرکت کردیم راس ساعت ۶ با توجه به نسیم خنک در روستای کلوان با سر قدمی و سرپرستی جناب هادی سرور پیمایش خود را آغاز کرده و از انتهای روستا به سمت یال اصلی قله حرکت کردیم که به لحاظ جغرافیایی مایل به شمال غربی است .لازم به توضیح میباشد که مسیر از ابتدا تا قله شامل پاکوب قابل رویت میباشد که در صورت نبود مه و یا شرایط جوی نامساعد بدون جی پی اس هم قابل بررسی و صعود میباشد گرچه در صورت شرایط ناهموار قلل کهار و ناز آب و هوای بسیار خشنی دارد.
پس از ۷۵ دقیقه پیمایش در ابتدای یال اصلی قله که شامل باغات و چند دسترسی آب میباشد نیم ساعت وقت برای صبحانه صرف شد و راس ساعت ۷:۴۵ مجددا در راستای پاکوب به سمت قله حرکت کردیم. در ارتفاع ۲۵۰۰ متری چشمه آبی وجود دارد که جز زمستان همیشه آب سالم و گوارایی دارد و لازم به ذکر است این آخرین دسترسی به آب در کل مسیر میباشد . پس از پیمایش ۳ ساعته مدت زمانی صرف استراحت و معارفه اعضا شد و مجددا مسیر به سمت پناهگاه کهار که قابل رویت بود از سر گرفته شد در ارتفاع ۳۳۰۰ متری پناهگاه کهار بنا شده که محل مناسبی برای استراحت و یا شبمانی میباشد البته سرقدم به مسیر ادامه دادند و با توجه به پاکوب به سمت یال گرزه نو حرکت کردیم . پیمایش تا قله به صورت پیوسته صورت گرفت که با استراحت های فعال یک یا دو دقیقه ای همراه بود پس از گذر از یال گرزه نو در امتداد پاوب در حال حرکت حدودا در ۲۵۰ متر مانده به قله برجهای سنگی کوچکی توسط کوهنوردان ساخته شده که با فواصل کم تا قله راهنمای همه ی کوهنوردان میباشد البته که پاکوب کاملا قابل تشخیص میباشد ولی کاربرد برجهای سنگی بیشتر در شرایط جوی ناپایدار و یا مه میباشد 
نهایتا راس ساعت ۱۳:۴۵ تمامی نفرات به قله کهار رسیده و پس از استراحت و عکاسی با توجه به تصمیم سرپرست که نسبت به باد ،زمان ،توان گروهی گرفته شد گروه از ادامه صعود به سمت قله ناز انصراف داده و در مسیر فرود مطابق مسیری که طی شده بود قرار گرفت .
در بازگشت همانند رفت جز پیمایش و زیبایی چالش دیگری وجود نداشت و قسمتی از مسیر از شمال یال گرزه نو که مسیر زمستانی بود طی شد که بابت تنوع و آشنایی بیشتر انجام گرفت که چالش خاصی وجود نداشت و در انتها تمامی نفرات با سلامتی و شادابی راس ساعت ۷:۲۰ دقیقه بعد از ظهر به ابتدای مسیر رسیدند و سوار مینیباس شدند. و در انتها برنامه به طور کامل راس ساعت ۹ در محل وعده همیشگی ) زیر پل سید خندان( به پایان رسید.کل مدت زمان برنامه: ۱۳ ساعت و ۳۰ دقیقه
مدت زمان صعود به قله: ۷ ساعت ۴۵ دقیقه
مدت زمان فرود:  ۵ ساعت و 20 دقیقه
مسافت طی شده در مجموع: ۱۵ کیلومتر
کالری سوزانده شده: حدوده ۴۰۰۰ کالری
 

دیدگاه‌ها


جهت ثبت دیدگاه وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید.