گزارش صعود قله خرسلک(خرسرک)

گزارش صعود قله خرسلک(خرسرک)

تاریخ برگزاری: ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
منطقه مربوط: چالوس-دیزین-روستای وارنگه رود
ارتفاع پارکینگ خودرو (متر): 2456
ارتفاع قله (متر): 3715
مختصات سایت (پای کار): 39 S 533299 3998213
کل زمان حرکت از مبدأ تا پارکینگ (ساعت): 02:00
نحوه دسترسی از شهر مبدأ تا مقصد: تهران-آزاد راه تهران شمال-ورودی دیزین-روستای وارنگه رود
مسافت از شهر مبدأ تا مقصد: 10 کیلومتر
سرپرست برنامه: هادی سرور
نفرات شرکت کننده: آقایان:حامد مختارپور اصل،فرزاد بازرگان،رضا روان خواه،حمید چنگیز دلیوند،داود قاسمی،مقداد شیخی،كيان زاده طهماسبى،آیدین کیخایی،احسان رجبی،ابراهیم قربان زاده،محمدحسین فرقانی
بانوان:نیوشا لطیفی،لیلا زنجانی،آناهيتا شيخ الاسلامي،آتوسا شيخ الاسلامي،فاطمه جابري،مهتا خلیلی،مینا حکمتی راد،نازنین عباسی
فایل gps برنامه: دانلود فایل
تنظیم و نوشتن گزارش: مینا حکمتی راد

شرح گزارش برنامه

گزارش صعود به قله خرسلک


صعود به قله خرس سرک یا خرسرک که گاها در لفظ عامیانه خرسلک نیز گفته می شود با ارتفاع تقریبی 3715 متر، در روز جمعه 21 خرداد 1400، هدف اعضای باشگاه کوهنوردی و اسکی آلپ قرار گرفت. این برنامه صعود با حضور 21 نفر از اعضای باشگاه که شامل 11 نفر از آقایان و 8 نفر از بانوان بود، به سرپرستی آقای هادی سرور و حضور افتخاری مدیرعامل باشگاه، آقای مهدی فراهانی، برگزار شد.
در استان البرز- شهرستان کرج- بخش آسارا-دهستان نساء بر روی خط الراس شرقی-غربی در کوه های البرز مرکزی، قله خرسلک (خرسرک) با ارتفاع تقریبی 3715 متر واقع شده است . به دلیل موقعیت جغرافیایی این قله و قرارگیری آن در نزدیکی روستای وارنگه رود و جاذبه های دیدنی مسیر صعود، در روزهای بهاری، کوهنوردان زیادی مشتاق به صعود این قله هستند.  
قبل از شرح جزییات برنامه اشاره ای به نکات مهم برنامه خواهیم داشت:



مسیرهای اصلی صعود به قله خرسلک


مسیرهای اصلی صعود به دو مسیر غربی و شرقی تقسیم می شود:
دسترسی مسیر غربی از روستای وارنگه رود عبور از دره شیرکمر، دشت سوتک، گردنه سوتک، قله خرسلک و دسترسی مسیر شرقی از روستای وارنگه رود عبور از دره وارنگه رود ، گردنه خرسلک از یال شرقی قله خرسلک میسر است.
انتخاب مسیر توسط سرپرست گروه و با شناخت و آگاهی از میزان توانایی اعضای گروه قبل از شروع برنامه صورت خواهد گرفت. در این برنامه مسیر غربی توسط سرپرست برنامه انتخاب شد و در زمان اعلام برنامه به افراد گروه اطلاع داده شده بود.
جهت اطلاع دقیق از مسیر صعود این برنامه با ارجاع به فایل GPS بارگذاری شده در گزارش برنامه می توانید جزییات مسیر را در اختیار داشته باشید.


زمان شروع برنامه صعود به قله خرسلک


برنامه صعود طبق اعلام قبلی، راس ساعت 04:30 صبح روز جمعه 21 خرداد 1400 در محل قرار؛ ضلع شرقی پل سید خندان، با حضور اعضای گروه و سرپرست برنامه با سوار شدن به مینی بوس آغاز شد. باتوجه به زمان تقریبی 2 ساعته تا محل رسیدین به روستای وانگه رود از تهران، تقریبا تمامی اعضا تا رسیدن به محل در داخل مینی بوس استراحت صبحگاهی داشتند.
مسیر رسیدن به روستای وارنگه رود و توقف در محل پارکینگ ماشین ها در ابتدای روستای وارنگه رود، با حرکت از تهران راس ساعت 04:45 به سمت جاده مخصوص کرج و راهی شدن به جاده چالوس و عبور از گچسر و وارد شدن به جاده دیزین از 60 کیلومتری سمت راست جاده چالوس آغاز شد.
در ساعت 06:30 به ورودی روستای وارنگه رود رسیدیم. پس از پارک مینی بوس در محل پارکینگ ها، در کنار مجتمع تفریحی سپیدار که در میانه درخت هایی سرسبز و انبوه واقع شده، اعضای گروه از مینی بوس پیاده شدند. در ابتدا زمانی برای آماده کردن کوله پشتی، چک کردن تجهیزات، پوشیدن بادگیر سبک و مناسب به دلیل خنکی نسیم صبحگاهی منطقه و معارفه اعضای گروه در نظر گرفته شد. پس از اتمام معارفه در ابتدای دره وارنگه رود، راس ساعت 07:00 با سرقدمی سرپرست گروه، آقای هادی سرور و تعیین جایگاه اعضا پیمایش به سمت قله خرسلک از مسیر غربی آغاز شد.


نحوه پیمایش مسیر غربی قله خرسلک


پیمایش کنار رودخانه خروشان و پرآب وارنگه رود در مسیری خلاف جهت جریان رودخانه آغاز شد.  با عبور از پل فلزی در ابتدای مسیر به سمت دیگر رودخانه وارنگه رود رفتیم و مسیر پاکوب در جهت شرقی به سمت دره شیر کمر (سوتک) و رودخانه در سمت جنوبی مسیر قرار گرفت. در همان ابتدای مسیر با گذر از کناره رودخانه به دلیل ریزش مسیر پاکوب، تمرکز و دقت گروه برای رد شدن از حاشیه رودخانه بالا رفت.یک ساعت پس از ادامه مسیر پاکوب، به ابتدای دره وانگه رود رسیدیم. این دره در سمت چپ (شمال) رودخانه وارنگه رود قرار دارد. توقف در دشت  سوتک،که با تابلوی زرد رنگی شناخته شده، توسط سرپرست برنامه اعلام شد و در کنار چشمه ای که در این دشت وجود داشت، بساط صبحانه پهن شد. ارتفاع تقریبی این منطقه در حدود 2600 متر بود.
نسیم خنک و سردی هوا، نوشیدن چای و قهوه را دلچسب تر می کرد. اعضای گروه در گروه های دو الی چهار نفره صبحانه خود را میل کردند. پس از گرفتن عکس های یادگاری با پس زمینه ای از کوه های البرز که با ساختار لایه ای و فرسایشی خود به زیبایی منطقه می افزودند، محل را ترک کردیم و با وارد شدن به دره اصلی شیرکمر رو به شمال شرق مسیر را ادامه دادیم. 
در مسیر با چندین بار گذر از عرض رودخانه وارنگه رود، مسیر پاکوب در جهت شمالی و جنوبی نسبت به موقعیت رودخانه عوض می شد.  گاها به دلیل پرآبی رودخانه و برای جلوگیری از خیس نشدن کفش کوه افراد، به کمک سرپرست برنامه، آقای هادی سرور و آقای مهدی فراهانی با ایجاد تکیه گاه توسط طناب کوهنوردی مخصوص، اعضای گروه با اطمینان خاطر و بدون هیچ خطری از عرض رودخانه عبور می کردند. افراد پس از رد شدن از رودخانه در حاشیه آن توقف می کردند و تا رد شدن آخرین نفر برای شروع پیمایش منتظر می ماندند و مجدد با سرقدمی سرپرست، برنامه ادامه پیدا می کرد.
پس از چندین بار گذر عرضی از مسیر رودخانه که جزو جاذبه های مسیر صعود به شمار می آمد، کم کم با ادامه مسیر پاکوب از رودخانه فاصله گرفته شد و وارد دامنه ای سرسبز با پوشش گیاهی خاص آن منطقه شدیم. پیمایش این مسیر به سمت محیط بانی دشت سوتک و در جهت شرقی رو به قله خرسلک است. قبل از وارد شدن گروه به این منطقه یک توقف 15 دقیقه ای توسط سرپرست برنامه اعلام شد. در ابتدای این مسیر نیز چشمه آب قابل اطمینانی وجود داشت که افراد گروه برای تامین آب آشامیدنی از آن استفاده می کردند. 
راس ساعت 10:30 ادامه پیمایش اعلام و در طول مسیر توجه به پوشش های گیاهی منطقه از جمله شبدر وحشی، بوک (به زبان محلی)، ترشک، بومادران، گرز، کلیک یا گل رز زرد، کرزنگ، جعفری وحشی، شوید وحشی، گلپر و هم چنین دقت در عبور مناسب از مسیر پاکوب و جلوگیری از آسیب به پوشش گیاهی از جمله مواردی بود که سرپرست برنامه به کلیه اعضا یادآور می شد. پس از پیمایش 30 الی 45 دقیقه این مسیر به پاسگاه کوهستانی شهدای محیط بان (سوتک) رسیدیم. در واقع زمان پیماش کلی از ابتدای دره وارنگه رود برای رسیدن به محیط بانی دشت سوتک 3 الی 4 ساعت است که بسته به توان اعضای گروه، میزان توقف، نحوه عبور از رودخانه، سرعت پیمایش می تواند متغییر باشد.
با اعلام استراحت در این دشت و تاکید بر نوشیدن آب کافی و تنقلات لازم، خود را برای صعود به قله خرسلک آماده تر می کردیم. مسیر صعود تا رسیدن به محیط بانی به صورت کم شیب و هموار است که با قدم های آرام، سرعت متعادل و توقف های کوتاه می توان پیمایش را انجام داد. سرپرست برنامه قبل از شروع ادامه مسیر توضیحات لازم جهت نحوه نفس گیری با افزایش ارتفاع، نحوه گام برداری، چیدمان اعضای گروه، رعایت فاصله بین اعضا و نحوه صعود به قله را به اعضا توضیح داند. با ایجاد صف منظمی از اعضا با سرقدمی سرپرست برنامه به سمت یال شرقی قله خرسلک حرکت کردیم. به دلیل افزایش ارتفاع و هم چنین شیب دامنه گام های گروه آرام و منظم و بدون توقف صورت می گرفت.
در ارتفاع 3600 متری و در نزدیکی قله با یکی دیگر از جاذبه های زیبای مسیر صعود روبرو شدیم.  دیدن قله زیبای آزادکوه (شاهزاده گردن کج) در ضلع شمالی و قله کمان کوه و قله سوتک بزرگ در ضلع شمال شرقی قله خرسلک همه اعضا را به وجد آورده بود. با اعلام استراحت و نوشیدن آب کافی و خوردن تنقلات به میزان لازم و گرفتن عکس های یادگاری در ساعت 12:00 برای ادامه بخش پایانی مسیر صعود آماده شدیم. میانه های مسیر نزدیک به قله نیاز به تمرکز بیشتر داشت تا از ریزش سنگ های لق در مسیر جلوگیری شود در صورت نیاز به سایر اعضا اعلام شود. هم چنین مسیر پاکوب عرض کمتری داشت و می بایست از میان تکه های سنگی به سمت قله حرکت نمود.
در نهایت با راهنمایی های سرپرست برنامه و هماهنگی اعضا و رعایت تمامی نکات ایمنی در ساعت 12:30 بر فراز قله خرسلک (خرسرک) قرار گرفتیم. خوشحالی اعضای گروه با دیدن قله سکه نو و دره وارنگه رود در ضلع جنوبی قله دو چندان شد.
اعضای گروه با گرفتن عکس های یادگاری و گوش دادن به تذکرات سرپرست برنامه پس از نیم ساعت استراحت برای فرود آماده شدند.
مسیر فرود نیز همان برگشت از مسیر صعود به سمت دشت سوتک در جهت شرقی- غربی بود. سرپرست برنامه از تمامی اعضا خواستند باتوم های خود را جمع و در کوله قرار دهند. اعضا با دقت و تمرکز لازم و توجه به سنگ های مسیر پشت سر سرپرست و با شیوه ی دست به سنگ شدن فرود اولیه را انجام دادند. راس ساعت 14:30 در دشت سوتک برای صرف ناهار در نزدیکی محیط بانی مستقر شدیم و پس از نیم ساعت استراحت به ادامه مسیر برگرشت پرداختیم. در مسیر برگشت در جهت جریان رودخانه قرار گرفتیم و مجدد با رعایت نکات ایمنی از مسیر عرض رودخانه رد شدیم. با توقف های 10 دقیقه ای در طول مسیر برگشت، هم استراحت می کردیم و هم از زیبایی های مسیر لذت می بردیم. پس از یک استراحت چند دقیقه ای در ابتدای دشت سوتک بدون توقف در ساعت 17:30 به ابتدای روستای وارنگه رود و محل پارکینگ رسیدیم.


کلیات برنامه صعود به قله خرسلک


این برنامه با مدت زمان 13 ساعت، از محل قرار تا رسیدن به قله و برگشت به تهران طول کشید. میزان مسافت پیمایش شده 10 کلیومتر و زمان لازم برای صعود به قله از ابتدای دره وارنگه رود تا قله خرسلک 5 ساعت و نیم است. بایستی یادآور شد که زمان های گفته شده تقریبی است و بسته به توانایی اعضای گروه سنجیده خواهد شد.
در این تایم بندی زمان های طی شده ذکر می شود:



از آنجایی که زمان مناسب برای صعود به قله خرسلک فصل بهار و ماه خرداد است در طول مسیر صعود، گرمی هوا تاثیر چندانی بر فعالیت گروه نداشت اما حداقل آب آشامیدنی لازم با در نظر داشتن چشمه مطمعن در مسیر 1.5 الی 2 لیتر است. افرادی که برای صعود قله خرسلک به این منطقه وارد می شوند بایستی در نظر داشته باشند به دلیل اینکه این منطقه جزو مناطق حفاظت شده به حساب می آید از ایجاد هر گونه رد پایی جلوگیری کنند. از آسیب زدن به پوشش گیاهی و  ریختن آشغال در طول پیمایش و جا گذاشتن آن بر روی قله به شدت بپرهیزند.
در پایان گزارش لازم است از آقای هادی سرور بابت سرپرستی ایشان برای برگزاری این برنامه تشکر و قدردانی کنیم که اجرای این برنامه برای اعضا همراه با آموزش اصول کوهنوردی بود و با داشتن صبر و طمانینه لازم به ایجاد نظم و هماهنگی بین اعضا بسیار کمک کردند. هم چنین حضور آقای مهدی فراهانی، مدیر عامل باشگاه کوهنوردی و اسکی آلپ، دلگرمی برای تمامی اعضا بود و راهنمایی های ایشان نیز در طول پیمایش موجب شد صعودی خاطره انگیز از قله خرسلک در خاطر تمامی اعضای گروه بماند.

دیدگاه‌ها


جهت ثبت دیدگاه وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید.