گزارش صعود قله کلون بستک

گزارش صعود قله کلون بستک

تاریخ برگزاری: ۱۳ تیر ۱۳۹۹
منطقه مربوط: شمشک- دیزین
ارتفاع پارکینگ خودرو (متر): 3445
ارتفاع سایت (متر): 3445
مختصات سایت (پای کار): 39 S 539943 3988715
تجهیزات فنی مورد استفاده: پوشاک مناسب فصل، باتوم، کیف کمک های اولیه، طنابچه انفرادی 7 میل-7متر
کل زمان حرکت از مبدأ تا پارکینگ (ساعت): 01:30
نحوه دسترسی از شهر مبدأ تا مقصد: تهران-لواسانات-شمشک-جاده دیزین بالا
مسافت از شهر مبدأ تا مقصد: 71 کیلومتر
سرپرست برنامه: مهدی فراهانی
مسئول فنی برنامه: هادی سرور
نفرات شرکت کننده: خانم ها :آمنه زیلوچیان،شبنم توایی،مهرو علیمحمدی،نگین قادری،آرزو اقایاری، ملیحه اسدی
عکاس: اسدی
تهیه مسیر با gps: مهدی فراهانی
فایل gps برنامه: دانلود فایل
تنظیم و نوشتن گزارش: مهدی فراهانی

موقعیت جغرافیایی استان

کلون‌بستک، قله‌ای است در منطقه البرز مرکزی و به ارتفاع ۴۱۵۶ متر. که در استان تهران واقع است. قله کلون‌بستک، در خط الرأس سرکچال، در شمال شمشک قرار گرفته‌است. دامنه‌های جنوب و جنوب شرقی این قله مشرف به منطقه لواسانات و رودبار قصران بوده و نزدیک حد رودبارقصران قرار دارد و آبریز این دامنه، رودخانه جاجرود است. آبریز دامنه شمالی دره رودخانه ولایت رود بوده که در جهت شرق به غرب، از شمال این قله گذشته و پس از ادغام با وارنگه رود، رودخانه کرج را تشکیل می‌دهد.

ناهمواری های استان و نحوه شکل گیری آن

استان تهران در جنوب شرقی مرکز رشته کوه‌های البرز که در شمال ایران از آذربایجان تا خراسان با جهت غربی- شرقی کشیده شده، قرار دارد. رشته کوه‌های البرز به سه دیواره تقسیم می‌شود:
دیواره شمالی: ارتفاعات محدودی از این دیواره در استان تهران و بقیه آن در استان مازندران قرار دارد.
دیواره میانی: حد شمالی استان را تشکیل می‌دهد و بلندترین قسمت رشته کوه‌های البرز مرکزی است. کوه دماوند به ارتفاع ۵۶۷۱ متر در بخش لاریجان شهرستان آمل استان مازندران قرار دارد. این دیواره بزرگ کوهستانی به صورت کوه‌های «کندوان» و پس از آن کوه‌های «طالقان» در شمال غربی استان، تا محل به هم پیوستن رود «الموت» به «طالقان رود»، ادامه می‌یابد. در شمال شرقی نیز این دیواره با نام رشته ارتفاعات شهرستان فیروزکوه و سوادکوه تا دره رود فیروزکوه (شعبه اصلی حبله رود) که از جنوب دامنه‌های شرقی آن می‌گذرد، ادامه می‌یابد. در شرق دره فیروزکوه که پس از دریافت زیرشاخه‌هایی حبله رود نامیده می‌شود، ارتفاعات «شهمیرزاد» شروع می‌شود.
دیواره جنوبی: سومین بخش از ارتفاعات مرکزی است که رودخانه‌های جاجرود و کرج آن را بریده و به سه قسمت جدا از هم تقسیم نموده‌است. این سه قسمت عبارت‌اند از:
کوه‌های لواسانات که بین دره‌های رود دماوند و جاجرود قرار دارند و در شمال به دره «رود لار» محدودند. دنباله این کوه‌ها در شرق جاده آبعلی و دماوند تا دره حبله رود ادامه یافته‌اند.
کوه‌های شمیرانات که میان سرچشمه‌ها جاجرود و کرج قرار دارند و بلندترین نقطه آن‌ها قله‌ها خلنو، سرکچال و کلون‌بستک با ارتفاع بین ۴۲۰۰ تا ۴۳۷۵ متر است.
کوه‌های کهار که از غرب دره رود کرج آغاز شده و در جنوب طالقان رود به موازات آن ادامه دارند.
علاوه بر این سه دیوار کوهستانی، در جنوب و شرق دشت تهران کوه‌هایی با ارتفاع کمتر وجود دارند که مهم‌ترین آن‌ها کوه‌های حسن‌آباد و نمک در جنوب و بی‌بی شهربانو و القادر در جنوب شرقی و ارتفاعات قصرفیروزه در شرق است.

تقسیمات سیاسی استان

استان تهران به مرکزیت شهر تهران، با وسعتی حدود ۱۲٬۹۸۱ کیلومتر مربّع، بین ۳۴ تا ۳۶٫۵ درجهٔ عرض شمالی و ۵۰ تا ۵۳ درجهٔ طول شرقی واقع شده‌است. این استان از شمال به استان مازندران، از جنوب به استان قم، از جنوب‌غربی به استان مرکزی، از غرب به استان البرز و از شرق به استان سمنان محدود است.

شرح گزارش برنامه

به نام خالق زیبایی ها


رشته کوه البرز مركزي: اين قسمت فشرده ترين ناحيه ي كوهستان البرز از حيث تمركز ارتفاعات است. اين ناحيه ي كوهستاني مرتفع، كه رودخانه ي هراز آن را از سمت شرق و دره ي رودخانه كرج و چالوس آن را از غرب جدا مي ،سازد در حدفاصل شهرهاي آمل و چالوس و از جنوب در حدفاصل شهر كرج تا تهران و دماوند قرار دارد . ناحيه ی كوهستاني البرز مركزي نيز چون ساير ارتفاعات اين رشته كوه،از نوار جنگلي در قسمت شمالي و ناحيه كوهستاني در قسمت جنوبي تشكيل گرديده و داراي قلل مهم و مشهور زير است: دماوند (5671متر) ، آزادكوه (4390 متر)، خلنو (4375 متر)،كلون بستك ، سي چال ،مهرچال، جانستون ،دو ،خواهرون، دردشت، گرگ، توچال و گل زرد .
معمولا برای رسیدن به ارتفاع بالایی 4000 متر پیاده روی طولانی وجود دارد. این قله یکی از 4000 هزار متری ، در دسترس کوهنوردان تهرانی است. ارتفاع سایت پای کار  3445 متر است. که با یک پیاده روی 2 ساعته به ارتفاع 4000 هزار متری می رسید.
در راستایی تقویم آموزشی باشگاه و ارزیابی اعضاء باشگاه در ارتفاع بالایی 4000 هزار متری این برنامه طراحی و اجرا شد. با توجه به شرایط متفاوت بدنی اعضاء ، هر 500 متر تغییر ارتفاع حال عمومی نفرات قابل تغییر است. هیچ وقت جلو ارتفاع زدگی را نمی شود ، گرفت . اما با تدابیری می توان ، زمان ارتفاع زدگی را به تاخیر انداخت.
در ساعت 7:30 صبح تیم بعد از معارفه تک تک اعضاء ،  پیمایش خود را آغاز کرد. در نیم ساعت اول پیمایش ارزیابی نفرات انجام شد. این ارزیابی به چیدمان نفرات درحرکت تیم کمک شایانی کرد. با پیمایش یک ساعته در شیبی ملایم به محدوده وسیعی می رسیم ، که به گوسفندسرا معروف است. پس از صرف صبحانه ای سبک به مسیر خود ادامه میدهیم.
تقریبا مسیر با شیب متوسط رو به تند ارتفاع زیاد می شود. در هنگام صعود قله سرکچال ها در سمت شرق رخ می نماید. با ورود به ارتفاع 4000 متری بافت منطقه تغییر می کند و وارد مسیری با شیب تند و ریزشی می شوید. زیر قله کلون بستک در روزهای شلوغ بسیار منطقه خطرناکی است. با در نظر گرفتن ملاحضات جسمانی نفرات تیم قله کلون بستک ساعت 11 صبح صعود شد.


 

دیدگاه‌ها


جهت ثبت دیدگاه وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید.