گزارش صعود قله لشکرک

گزارش صعود قله لشکرک

تاریخ برگزاری: ۱۲ مرداد ۱۴۰۳
سرپرست برنامه: مهدی فراهانی
نفرات شرکت کننده: آقایان : یاسر عطایی ، علیرضا رشید ، حسین تمیمی ، سعید سلیمانی
بانوان : طیبه امینی
تنظیم و نوشتن گزارش: طیبه امینی

ناهمواری های استان و نحوه شکل گیری آن

قله لشگرک بزرگ با ارتفاع 4256 متر از مجموعه قلل منطقه تخت سلیمان می باشد که بلندترین قله معروف این منطقه، قله علم کوه است. قله لشگرک بزرگ در خط الراسی که از علم کوه به سمت غرب و جنوب می آید قرار دارد. این قله از نظر جغرافیایی در جنوب قله علم کوه و مرز میان مناطق کلاردشت، طالقان و دلیر و الیت و دریاچه حصار چال قراردارد.
سایر قله های مشرف به این قله ،به ترتیب بعد از علم کوه؛ (یخچال اسپیلت)، خراسان شمالی، جنوبی,(یخچال خرسان)،ستاره، منار و گردونکوه شمالی ولشکرک بزرگ می باشند.
گونه‌های جانوری شاخص منطقه حصارچال؛ بز، خرس قهوه‌ای، پلنگ، گرگ، شغال، روباه، کبک دری و معمولی بوده و گیاهانی مانند ارس خزنده، گیاهان بالشتکی مانند کلاه میرحسن، چوبک و گون در این منطقه به وفور یافت می شود.

شرح گزارش برنامه

روز چهارشنبه ۱۱ مرداد از تهران به سمت کلاردشت، روستای رودبارک، قرارگاه رودبارک حرکت کردیم و از انجا پس از حدود ۳۰ دقیقه رانندگی به قرارگاه ونداربن،ارتفاع ۲۲۰۰، رسیدیم. با توجه به اینکه ادامه مسیر به سمت تنگ گلو،جاده خالی و پوشیده از سنگ است امکان ادامه مسیر با ماشین سواری وجود ندارد، لذا دو خودرو شخصی را در پارکینگ ونداربن گذاشته و با پاترول به سمت تنگ گلو به ارتفاع ۳۲۰۰ حرکت کردیم. بعد از حدود ۲۰ کیلومتر مسافت، در منطقه تنگ گلو کوله ها تحویل قاطر شد و با کوله های سبک به سمت منطقه حصار چال حرکت کردیم. بعد از ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه پیمایش به منطقه حصارچال در ارتفاع ۳۸۰۰ رسیدیم و برای استراحت و شبمانی، نزدیک ترین محل به قله لشکرک را انتخاب کردیم (یعنی نقطه جنوبی منطقه حصارچال و نزدیک مسیر دریاچه لشکرک).
ساعت ۶ صبح صعود به سمت قله آغاز شد. با توجه به اینکه از ابتدای مسیر برف وجود داشت و شیب بسیار ملایم، بعد از پوشیدن کرامپون و هارنس و کلاه، به صورت ۳ کرده ی دو نفره و همطنابی صعود را آغاز کردیم. بعد از طی حدود ۱۰۰ متر، با توجه به اینکه شیب در حال زیاد شدن بود، صعود به صورت کرده ای ضربدری با ایجاد کارگاه افقی ادامه یافت که بعد از هر ۱۵ الی ۲۰ متر صعود، از اسنوتیوپ به عنوانی ابزار میانی در فواصل میان کارگاه‌ها استفاده می شد.حدود ۲۵۰ متر نیز به این سبک صعود شد. در ایجاد کارگاه ها سعی شد از کمترین ابزار استفاده شود در عین اینکه از کیفیت بالایی و امنی نیز برخوردار باشد تا کارگاه حمایت به کارگاه نجات تبدیل نشود و افراد با ایمنی بالا صعود کنند.
دو طول زیر قله دارای شیبی حدود ۸۰ درجه می باشد، لذا با توجه به توانایی افراد گروه و تشخیص سرپرست، یک طول به صورت افقی و دو طول آخر عمودی؛ ثابت گذاری و افراد با یومار بر روی ثابت ها حرکت کردند.
بنابراین بعد از حدود ۶ ساعت پیمایش، صعود برفچال تمام و افراد به قله رسیدند.
مسیر فرود نیز از برفچال صورت گرفت، به این صورت که دو نفر به صورت ضربدری کارگاره ایجاد می کردند و سایر نفرات روی کارگاههای ایجاد شده با ابزار فرود می رفتند.
بنابراین برنامه با حدود ۹ طول طناب در فرود و ۸ ساعت پیمایش، ساعت ۱۵ به پایان رسید.


موارد مورد توجه:
مسافت صعود شده 535 متر
وسایل فنی که برای این برنامه استفاده شد؛ کفش زمستانه کرامپون خور، کرامپون تکنیکال (نیش برف )، کلنگ کوهنوردی، هارنس سنگنوردی، کلاه و دستکش گورتکس، اسنوتویوپ، طناب 50 متری هر دو نفر یک حلقه، یومار، کارابین هر نفر ۳ عدد
با توجه اینکه از تنگ گلو تا حصار چال حدود ۲ ساعت کوهپیمایی می باشد، با توجه به وضعیت آمادگی جسمانی افراد، امکان حمل تمام وسایل توسط افراد به حصارچال وجود دارد.
آنتن موبایل فقط روی قله وجود دارد.


🌐 tayebeamini1980@gmail.com


 

دیدگاه‌ها


جهت ثبت دیدگاه وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید.