گزارش پیمایش طالقان به سه هزار

گزارش پیمایش طالقان به سه هزار

تاریخ برگزاری: ۱۲ الی ۱۴ مرداد ۱۴۰۲
منطقه مربوط: طالقان استان البرز و تنکابن استان مازندران
ارتفاع پارکینگ خودرو (متر): 2400
ارتفاع قله (متر): 4000
مختصات سایت (پای کار): 36.252224, 50.943576
تجهیزات فنی مورد استفاده: کوله پشتی، لباس مناسب فصل، کفش کوهپیمایی ساقدار( مناسب فصل)، باتوم کوهنوردی، کیسه خواب، زیر انداز کیسه خواب، چادر
کل زمان حرکت از مبدأ تا پارکینگ (ساعت): 03:00
نحوه دسترسی از شهر مبدأ تا مقصد: اتوبان تهران قزوین و جاده طالقان
مسافت از شهر مبدأ تا مقصد: 150 کیلومتر
سرپرست برنامه: حسین تمیمی - علیرضا رشید
نفرات شرکت کننده: آقایان : سعید سلیمانی ، عماد کبیری ، امیر علی مافی اکراد ، فرشید رستمی ، مهدی چراغی
بانوان : سارا فرشادپور ، سپیده کماسی ، مهرنوش سادات حسینی ، مهسا شلیله ، سیما فخیمی ، کیمیا مهربانی ، بهاره خرمی ، مرجان موجرلو
تنظیم و نوشتن گزارش: حسین تمیمی

موقعیت جغرافیایی استان

شهرستان طالقان در شمال غربی استان البرز و در میان کوه های البرز مرکزی واقع شده و متشکل از 86 روستا میباشد. این منطقه تاریخی و سرسبز از شمال به استان مازندران، از غرب به منطقه الموت قزوین و از شرق به کوه های ناز و کهار و جاده چالوس منتهی میگردد.

شرح گزارش برنامه

برنامه پیمایش سه روز طالقان به سه هزار تنکابن، برنامه ای پیمایشی با سطح متوسط بوده و کوهنوردی تا ارتفاع 4000 متری در کنار قله های لشکرک و کوله کشی نیمه سنگین در برنامه، مستلزم آمادگی بدنی مناسب اعضای تیم میباشد. لذا انجام تمرینات مناسب و لمس ارتفاع 4000 متری در هفته های قبل از برنامه چالش های کوهپیمایی در میان برنامه را به حداقل میرساند. 


تیم باشگاه آلپ در روز پنج شنبه 12 مرداد 1402 ساعت 7 صبح در قالب یک تیم 15 نفره با مینی بوس عازم منطقه طالقان و روستای پراچان شدیم. پس از صرف صبحانه در روستای شهرک و تهیه وسایل واقلام لازم از قبیل آب و تنقلات اضافی ساعت 10 به پراچان و انتهای جاده رسیدیم. با آماده شدن نفرات در امتداد رودخانه پراچان و خلاف جهت مسیر آب پیمایش آغاز گردید. در ابتدای مسیر جاده خاکی در جنوب رودخانه کاملا مشخص میباشد که پس از طی حدود دو کیلومتر جاده خاکی به جاده پاکوب تبدیل شده و کماکان کاملا مشخص در امتداد رودخانه نمایان میباشد. با طی مسیری در حدود 1 ساعت تیم وارد دره شده و پس از عبور از کنار آبشار پراچان مشاهده شد با توجه به سیل و بارندگی شدید بهاره بخشی از مسیر پاکوب کاملا از بین رفته و تیم ناچار به عبور چندین باره از رودخانه گردید که مشخصا زمان پیمایش را بیش از حد انتظار طولانی کرد. به هر حال عبور از رودخانه در صورت داشتن صندل و با دقت و تمرکز تمامی نفرات چالش خاصی در پی نخواهد داشت. با ادامه مسیر به منطقه دوآب و محل پیوستن دو رودخانه کوچک و سرچشمه رود پراچان رسیدیم که در اینجا ارتفاع گرفتن در مسیر پاکوب آغاز میگردد. با توجه به شیب زیاد این قسمت و کوله های سنگین نفرات، سرعت پیمایش کاهش یافت، پس از یک ساعت پیمایش به منطقه معروف سنگ دروازه رسیدیم. در اینجا محل مناسب استراحت و تجدید قوا وجود دارد. لازم به ذکر است آب آشامیدنی در کنار رودخانه با وجود چشمه ها و آبشار کاملا در دسترس بوده ولی پس از شروع شیب تنها چشمه موجود در مسیر با فاصله نیم ساعت بالاتر از سنگ دروازه وجود دارد که در صورت کمبود بارندگی در ماه های مرداد و شهریور خشک بودن آن دور از انتظار نیست. 


به هر حال با طی مسیر پاکوب مشخص و دیدن تابلوی راهنما در مسیر حدود ساعت 6 عصر به محل کمپ اول در منطقه گوسفند سرای دمچه رسیدیم. امکان کمپ در هر دو طرف دره و در مناطق کاملا مسطح در کنار چشمه وجود دارد که با تصمیم سرپرست و به دلیل دوری از گله گوسفندان در سمت جنوب دره و کنار چشمه ای گوارا و منطقه ای سرسبز کمپ برپا شد. 


صبح روز دوم ساعت 7 حرکت به سمت گردنه آغاز شد. با تراورس از منتهی الیه شمالی دره و عبور از گوسفندسرا و از کنار چادر گله داران ادامه مسیر در کنار رودی کوچک جاری از قسمت بالایی کوه و از چشمه ای جوشان ادامه یافت. پس از رسیدن به نزدیکی سرچشمه این رود کوچک در سمت چپ امتداد پاکوب مشخص میباشد که با تراورس به سمت غرب به بالای گردنه منتهی میگردد. باید توجه داشت در این قسمت پاکوب های فرعی به سمت بالا نیز مشاهده میگردد که انتخاب مسیر درست در امتداد پاکوبی قوی و کاملا مشخص در سمت چپ رود میباشد. پس از طی حدود 4 ساعت بالای گردنه رسیده و نمای زیبای علم کوه در شمال شرقی، قله لشکرک در سمت راست و شاه البرز در سمت چپ دیدنی و مجذوب کننده بود. در این قسمت که بالاترین نقطه پیمایش در ارتفاع حدود 4000 متری میباشد، دره سه هزار و ابرهای متراکم شمالی کاملا دیده میشود.  پس از کمی استراحت به سمت شمال گردنه سرازیر شده و در پایین ترین قسمت گردنه با برداشتن آب به سمت آبگرم رهسپار شدیم. پیمایش از بالای گردنه تا آبگرم سه هزار که محل کمپ شب دوم میباشد زمانی در حدود 5 ساعت نیاز دارد. 


با برپایی کمپ شب دوم و استفاده اعضای تیم از آبگرم در شب دوم و صبح روز، بعد آماده حرکت به سمت روستای درجان و انتهای مسیر شدیم.  مسیر روز دوم و سوم در امتداد رودخانه و سمت راست آن میباشد. پس از طی دو ساعت به قسمت انتهایی مسیر و پل چوبی کوچکی میرسیم که با عبور از رودخانه مسیر در یک ساعت آخر از سمت چپ ادامه میابد. پس از حدود سه ساعت پیمایش در شیب کم و عبور از مناظر زیبا و بکر سه هزار به روستای کرن و قهوه خانه معروف آن رسیدیم. با هماهنگی قبلی اعضای تیم پس از صرف صبحانه ای مختصر سوار بر نیسان شده تا به محل پارک مینی بوس باشگاه در روستای یوج و انتهای جاده آسفالت برسیم. 


با سوار شدن به مینی بوس وصرف نهار در منطقه قلعه گردن تنکابن به سمت تهران حرکت کرده و ساعت 12 شب روز 14 مرداد برنامه به پایان رسید. 


 


هماهنگی نیسان جهت انتقال تیم از روستای کرن به محل جاده آسفالت باید از قبل انجام گیرد زیرا به دلیل خاکی بودن جاده کرن-درجان- یوج امکان حضور مینی بوس در درجان نمیباشد. 


در شروع برنامه و در روستای پراچان امکان استفاده از قاطر وجود دارد. 


به جز مسیر روز اول از دوآب تا دمچه و روز سوم از گوسفند سرا تا انتهای شیب شمالی گردنه، چشمه و آب در طول مسیر در دسترس میباشد. 

دیدگاه‌ها


جهت ثبت دیدگاه وارد سایت شوید یا ثبت نام کنید.